De toeristische Spinola Bay is een bruisende plek. Het is hier erg toeristisch, met genoeg te zien vanaf één van de vele terrasjes. De baai zit bomvol heerlijke restaurantjes, met name de Italiaanse keuken is hier goed vertegenwoordigd, maar eigenlijk is er voor elk wat wils te vinden. Daarnaast kan je ook na het eten hier nog volop genieten van het bruisende nachtleven, met diverse nachtclubs, bars en cafés.

Bekende bezienswaardigheden in Spinola Bay zijn, naast de gezellige haven, ook het beroemde Love Statue, het beeld van Richard England met het woord Love op z’n kop, is niet te missen. Niet iedereen is even enthousiast over het beeld, maar toch heeft het, samen met een ander beeld van dezelfde kunstenaar, een prijs gewonnen van de International Academy of Architecture. Ook het enorme standbeeld van Jesus, the Statue of the Sacred Heart of Jesus, is een bekend symbool van Spinola Bay. Een heel andere type bezienswaardighied is Cat Village, een soort kattendorp, aangelegd door vrijwillige katliefhebbers die de vele zwerfkatten een thuis wilden bieden.

Mooie wandelingen over de boulevard

De boulevard van Spinola Bay is een prima startpunt om heerlijk te wandelen langs het water. Je kunt zelfs het naburige Sliema bereiken, al wandelend, via de gezellige Balluta Bay, waar je dan ook zeker even een bezoekje zou moeten brengen aan de indrukwekkende kerk Church of Our Lady of Mount Carmel. De boulevard is prachtig aangelegd en biedt schitterende uitzichten onderweg, en zeker ook ’s avonds is een wandeling een goed idee, dankzij de sfeervolle verlichting overal.

Watersportmogelijkheden en andere activiteiten

Malta is een prachtig eiland, waar je zowel op en in het water volop kunt beleven, als op het eiland zelf. Vlakbij Spinola Bay bevindt zich een duikschool, waar je duikles kunt nemen, of gewoon een keer op onderwater avontuur kunt gaat. Ook leuk is om een dagje, of een paar dagen, een scooter te huren en vanuit Spinola Bay de rest van het eiland te gaan ontdekken.

Ook om bootjes te kijken zit je goed in Spinola Bay! De natuurlijk haven is prachtig en een populaire aanlegplaats voor de boottoeristen die St. Julian’s in Malta aan doen. Ook liggen er diverse vissersbootjes in de baai te dobberen. De lokale vangst wordt ’s avonds geserveerd in één van de visrestaurantjes langs de baai. Er zijn mogelijkheden om ook zelf het water in te gaan, maar er is geen zandstrand bij Spinola Bay. Wel zijn er (stenen) plekken ingericht, waar je kunt zonnebaden en zwemmen.