Parish Church of Our Lady of Mount Carmel
Prachtig gelegen aan Balluta Bay, in St. Julian’s op Malta, staat sinds 1859 de indrukwekkende kerk gericht op Our Lady of Mount Carmel. De mooie ligging vlak aan het water maakt deze kerk en de omgeving een bezoekje waard. Ook ’s avonds is de kerk een must om te bekijken dankzij de schitterende verlichting. De gehele omgeving is prachtig verlicht, met de vele terrasjes, leuke restaurants en de mooi aangelegde boulevard, die langs de Church of Our Lady of Mount Carmel loopt.

De kerk is ooit gebouwd door de Karmelieten uit Valletta, en is sinds de oorsprong in 1859 diverse keren herbouwd, in 1877 en 1900 door de Karmelieten. Maar aangezien de kerk aanzienlijke schade had geleden in de Tweede Wereldoorlog is deze in 1958 nogmaals herbouwd, en in 1974 getransformeerd tot de huidige parish church van Balluta Bay. Het indrukwekkende neo-gotische ontwerp is van een afstand te zien en als je een wandeling maakt over de prachtige boulevard van Balluta Bay dan is de kerk niet te missen.

Neem ook een kijkje binnen en bekijk het imposante orgel

Van binnen is de kerk eveneens prachtig en ook het bijwonen van een mis in deze kerk is mogelijk en een bijzondere ervaring. Ook bijzonder is het gigantische orgel, van oorsprong gebouwd door Zanin in de jaren 50 van de vorige eeuw en geïnstalleerd in een kerk in Italië. In 2014 is het orgel door Robert Buhagiar naar Malta gehaald, uitgebreid en aangepast aan de akoestiek in de Parish Church of Our Lady of Mount Carmel. Met 1700 pijpen is dit één van de belangrijkste moderne orgels in heel Malta.

Ga ook lekker ‘bruidjes spotten bij Parish Church

Verder zijn er langs de Balluta Bay natuurlijk ook diverse terrassjes, bankjes en andere mooie plekjes om even te gaan zitten en te genieten van het zonnetje, de prachtige baai, en natuurlijk ook even mensen kijken. De Parish Church of Our Lady of Mount Carmel is ook een hele populaire locatie voor het kerkelijke huwelijk. Het komt dan ook regelmatig voor, dat je hier een bruidspaar kunt bewonderen, altijd leuk.

In de maand juli is er ook het jaarlijks terugkerende Feast of Our Lady of Mount Carmel, en tussendoor zijn er ook regelmatig concerten of avonden met religieuze muziek, voor de liefhebber. De kerk is hoe dan ook een bezoekje waard, en mocht je er zijn tijdens één van de vele evenementen, dan is het extra interessant om eens een kijkje te gaan nemen.